Mari Cheba заповнює «Пустоти»

Новини 05 Листопада 2021

В період холодів Mari Cheba пропонує зігрітися новим теплим треком «Пустоти». В ньому співачка демонструє фірмовий соул-акустичний вайб з дрібкою експериментів – чи не вперше в житті читає реп.

«З моменту виходу пісні “Лотоси” минулого року моє звучання трохи змінилось. Це невеличкий експеримент: все той же інді-фолк, але з елементами хіп-хопу. Це речитатив. Людям подобаються тексти, і я давно хотіла вийти з шаблону звичного всім вокалу», – говорить вона.

За словами Марі, трек «Пустоти» відповідь на виклики постковідного часу. «Ця пісня про мій стан під час локдауну, коли життя багатьох кардинально змінилось і потрібно було шукати нові сенси, заповнювати ними порожнечу всередині, – пояснює співачка. – Пісня з‘явилась як певний крик моєї душі. Через перенавантаження інформацією, новинами я в певний час втратила віру в себе. Був стан пустоти. Нічого було дати світові. Але в один день почала писати альбом і «Пустоти» – найсильніша, переломна пісня». 

Чим же радить заповнювати свої пустоти Mari Cheba? – коханням. «Всі мої пісні про любов. Але не просто до партнера. Це любов до себе, вміння віддавати любов та приймати. Це про життєдайну силу любові», – говорить вона.

Текст пісні образний і змістовний, але один рядок привертає особливу увагу: «Свідомість програла еволюційний двобій». «Це мій особистий досвід, – переконана співачка. – Мій здоровий глузд не вписується в цю сучасну реальність повністю. Тому я звертаюсь до інтуїції і йду за нею». 

Пісня «Пустоти» увійде до нового міні-альбому Mari Cheba, назва і дата релізу якого поки не розголошуються. Відомо лише, що вийде він ще до кінця осені.

Mari Cheba – проект вокалістки і автора пісень Марі Чеби, заснований в 2015 році. В доробку команди – співпраця з Євгеном Ступкою, Віктором Придуваловим, Євгеном Чистяковим, Артуром Даніеляном та іншими знаковими персонами української музики. За плечима – платівка «IONA» (2016), EP «Прислухаюсь» (2018) та низка відеокліпів. На початку 2019 року Mari Cheba разом із музикантом Михайлом Вовком представила акустичну програму, створену з урахуванням властивостей «тригерного» вокалу і впливу тонких матерій музики на людину.

Найближчим часом Mari Cheba планує презентувати відео на пісню «Пустоти».