“Казка про…”

Новини 11 Грудня 2020

73 роки тому, зрозумівши, що людство може рухатись не туди, було створено годинник Судного дня – проєкт, в якому ведеться відлік до глобальної катастрофи. Чим ближча хвилинна стрілка до опівночі, тим напруженіша ситуація у світі. Сьогодні вона майже на позначці 00 : 00 і це турбує. Чи можуть люди зрозуміти всі свої помилки та перевести стрілку назад? Ми впевнені, що так.

Саме про це «Казка про» – проєкт, для якого об’єдналися українські урбан артисти, аніматори, бітмейкери та сонграйтери.

Ми створили п`ять треків у абсолютно різних стилях та зробили для них відео ілюстрації. Кожен трек – роздум авторів на тему окремої глобальної проблеми, яких наразі є дуже багато, але руку до їх виправлення може докласти кожен, особливо молоде покоління – поділилися артисти. 

У проєкті взяли участь такі артисти, як Alina Pash, OTOY, Freel, НКНКТ, FO SHO. 

Freel презентував свою казку… “Казку про фейки”. 

Артист розкриває злободенну тему інформаційного шуму, фейковий новин, критичного мислення. Спеціально для пісні був намальований мультфільм, в якому іронічно обігрується питання надмірного споживання інформації в сучасному світі.

“Казка про” організований найбільшим реп-сайтом України Rap.ua (короткометражний фільм), що складається з 5 мультфільмів (у кожного артиста – свій), об’єднаних загальною думкою. Прем’єра фільму проходить на сайті порталу.