«Вербовая дощечка»: NAVKA презентувала нове відео проекту «Україна в піснях»

Новини 30 Червня 2020

Найтанцювальніша співачка NAVKA презентувала другу відеороботу проекту «Україна в піснях». Пісня «Вербовая дощечка» є в фільмі «Тіні забутих предків» і це стало символічним для співачки.

Цей трек NAVKA обрала не випадково, співачка хотіла аби другою піснею із серії «Україна в піснях» була вже давно відомою для українців, а завдяки проекту люди змогли почути її по-новому.

«Цю пісню я чула ще в дитинстві, але в такому зовсім затяжному ритмі та настрої, і мені хотілося зробити її грандіозною. Хотілось додати масовості та магії, бо Верховина асоціюється в мене з магічністю та таємничістю, бо саме там зі мною завжди трапляються дива!»

Зйомки кліпу проходили на Верховині, в селі Криворівня в музеї-хаті Гражді, а також на горі Біла Кобила.

«Вибір впав на Верховину, тому що там проживають мої друзі – Руслан Трач (фотограф, з яким ми подружилися після зйомок) і Андрій Гаврищюк (режисер), і мені хотілось, щоб саме Андрій став режисером кліпу, як колись в 2014 році, коли він знімав кліп на пісню «Доборолися». З того часу і ми виросли, і він підтягнув свої професійні здібності, тому я повірила, що йому вдасться передати ту магію, яку відчуваю я. Хоча верховинці і самі знають про магічність своїх країв».

Зауважимо, що жодна з учасниць кліпу не є акторкою, але дівчатам не прийшлося докладати зусиль, щоб зіграти відьм, в кліпі вони показали себе справжніми чаклунками.

Стиль співачки у кліпі поєднує давній традиційний одяг і екстра сучасне вбрання, яке асоціюється у NAVKA з хвоєю або з ялинкою. Одяг для цього кліпу представив Андрій Мельченко.

Проект «Україна в піснях» також підтримали: автомобільний каршерінг Getmancar, телеканал Еспрессо.

Нагадуємо, Співачка NAVKA взяла на себе завдання відродити старі, а подекуди і забуті, народні пісні та запустила всеукраїнський проект «Україна в піснях». «Україна в піснях»: 13 тижнів , 13 українських народних пісень, які ви зможете почути по-новому та 13 кліпів із найчарівніших міст України. Це перший в Україні проект, який не тільки відродить українські народні пісні, але і покаже українцям найпрекрасніші куточки України.