Paulman: «Я завжди хотів торкатись сердець наших слухачів»

Новини 13 Липня 2017

Соліст проекту Paulman – Павло Ільницький розповів, що для нього означає музика та поділився з нами своїми цілями та планами на майбутнє. 

1. Поговоримо про проект Paulman. З моменту створення пройшло зовсім небагато, а ви встигли презентувати вже три композиції, які можна назвати хітами. Як створювався проект, і як вам вдалось так швидко набрати популярність? 

Проект Paulman було створено у червні 2016 року Павлом Ільницьким (мною) та Віталієм Літягіним (мій давній друг, саунд-продюсер проекту). Для мене як для соліста, було дуже важливо розпочати свою авторську музичну діяльність. За багато років праці у музичній сфері, я переспівував пісні інших виконавців, брав участь у різних колективах. За довгий час такої діяльності в мене виникла потреба реалізувати написані власні авторські пісні. Я гордий тим, що проект так швидко набрав великих обертів і зайняв свою нішу в українському музичному ринку і не тільки. Ми постійно отримуємо зворотній зв’язок від наших прихильників у соціальних мережах та після концертів. Тому продовжуватимемо у тому ж дусі і надалі. Зараз готуємо до виходу кліп на третій сингл «Запали мене».

2. Ваш дебютний сингл «Ми все ще разом» мав шалений успіх на хвилях радіостанцій. Які були емоції і думки, коли ви дізнались про це?

Активні ефіри показали нам, що в Україні і за її межами є попит на нашу музику, що і надихнуло нас на створення нових пісень. Ця пісня у певному сенсі відкрила для нас двері і можливість працювати з новими людьми. Проект достойно заявив про себе. Зрештою, вона досі активно ротується на радіо. Легкий літній настрій задав певний ритм, у якому працюємо і зараз над новими композиціями.

3. Що надихає вас на написання нових пісень?

Особисто мене надихають подорожі. Я завжди любив подорожувати, особливо якщо їх успішно вдається поєднувати з концертною діяльністю. Кожна поїздка для мене, окрім роботи, несе багато нових вражень і емоцій. Побачити щось нове – це завжди натхнення, без якого аж ніяк не обійтись коли твориш. Для мене процес написання пісні це необхідність. Вона сидить у тобі і виривається у той чи інший момент на листок паперу. Я не можу просто сісти і написати її коли це потрібно. Цей процес як необхідність, може мене спіткати будь-коли. Саме тоді народжується щось оригінальне і вагоме.

4. Знаю, що ви Павло, пишете пісні спочатку англійською мовою, а вже потім їх перекладають та адаптують на українську. Поясніть, як так відбувається, адже зазвичай, все навпаки? 

У моєму випадку англійська мова майже рідна, адже я багато років прожив у Англії. Велику роль також у цьому феномені, мабуть, зіграло те, що я виховувася на англомовній музиці. Українську музику теж слухав, проте класика світової естради і року взяла верх, що точно вплинуло на мій музичний світогляд. Англійською пишу тексти до пісень, адже так краще чую мелодію і її зміст. Перекладом наших пісень українською мовою займаються інші люди, професіонали своєї справи, такі як Ірина Доля, Юрій Синенький. Я за це принципово не берусь, а довіряю людям які це зроблять краще. Можливо, колись я поміняю свої погляди.

5. У вас добре виходить виконувати кавер-версії, але і на треки з клубним звучанням ніхто не скаржиться. А ви як більше полюбляєте співати? 

Як професійний музикант я мушу визнавати всі стилі музики. Навіть якщо вони мені не подобаються суб’єктивно. Щодо моїх вокальних спроб, я вважаю себе достатньо різноплановим вокалістом. Довгий час я співав свінг і джаз. Разом із командою людей організовував щорічні концерти музики Френка Сінатри з оркестром. Мені це подобається і я буду це продовжувати. Проект “Paulman” – це зовсім інший стиль, сучасна танцювальна україномовна музика. Для мене, це щось зовсім нове і мені цікаво це пізнавати, продовжувати працювати над собою і вчитись. Щоб ти не співав завжди важливо не губити себе. Це дорога до оригінальності та індивідуальної манери виконання.

6. Для вас важливіше, щоб вашу музику крутили на музичних каналах і радіо або ж щоб шанувальники слухали, коментували і на концерти ходили?

Я гадаю ці два процеси взаємопов’язані. Один допомагає іншому. Для музиканта важливий не тільки якісний музичний продукт, але і хороша команда людей, які ту музику вмітимуть прорекламувати. У проекті “Paulman” працюють дуже фахові люди, які знають свою справу.

Наш менеджер Олександр Дуда (а також продюсер групи «Mirami») на пару з  Віталієм Літягіним (співавтором композицій і саундпродюсером) – це чудова успішна команда з якими, гадаю хотіло б працювати дуже багато інших артистів. Але вони працюють зі мною, тому вважаю, що мені дуже пощастило. Моє завдання не зупинятись працювати над собою, писати нові пісні і провести якнайбільше концертів. Тоді точно матиму як і радіоефіри так і багато прихильників.

7. Які масштабні цілі у проекту Paulman?

Ціллю музичного проекту може бути тільки успіх. Я ніколи не полював за грішми, адже завжди вважав, що понад усе треба добре робити свою справу. Пригадуються слова гітариста славнозвісного гурту “Led Zeppelin” Джіммі Пейджа: “Не важливо скільки ти продав компакт дисків. Важливо скільком людям змінила життя твоя пісня”. Я завжди хотів торкатись сердець наших слухачів. Я вірю у те, що мої пісні будуть слухати багато людей і переживати разом зі мною мої ж переживання. Ціллю мого існування є не прожити життя даремно, а залишити після себе багато пісень і емоцій, які житимуть у серцях людей набагато довше ніж я.